Vakantiehuis "De Heksenketel" Neuwerk.
 


Reizen naar de Harz is ondanks alle Corona maatregelen vrij eenvoudig. het enige wat je moet doen is online het “Einreise document” van het Robert Koch instituut, het Duitse RIVM, invullen. Op reis gaan naar Duitsland is voor volledig gevaccineerden en of van Corona genezen, mensen mogelijk. Zorg dat je voor je het document gaat invullen een foto of pdf van je Nederlandse vaccinatiebewijs op je computer of laptop hebt opgeslagen. Verder wordt bij het invullen je verblijfplaats gevraagd, zorg dat je de postcode en adres weet. Het  formulier kan in het Duits of Engels worden ingevuld. Na het invullen van het eerste deel krijg je een code toegezonden per sms of mail. Daarna wordt gevraagd je vaccinatiebewijs te uploaden. Als je dit gedaan hebt is je aanvraag geregistreerd, draai een exemplaar uit of schrijf het nummer van je registratie op dat je krijgt op zodat je dat kan laten zien in het geval je wordt aangehouden ter controle.  https://www.einreiseanmeldung.de/#/ )
Een goede  reis en fijne dagen
Met vriendelijke groet, Wichert Eikelenboom

 

Wij heten u welkom op de website van ons gezellige vakantiehuis "De Heksenketel".

Op nog geen 500 kilometer van Utrecht staat "De Heksenketel", een vakwerkhuis van leem. Het huis ligt in het plaatsje Neuwerk in de Harz. Neuwerk is een deel van de gemeente Stad Oberharz am Brocken en ligt in het oude Oost Duitse deel van de Harz. Voor het huis stroomt de rivier de Bode en achter het huis liggen de uitgestrekte bossen. In het dorp Neuwerk, een oud mijnwerk plaatsje, wonen ruim 100 mensen, dus als u van uw rust wilt genieten, dan is dit de aangewezen plaats.

De Heksenketel is een vakantiewoning die geschikt is voor groepen / families tot 18 personen. Het huis heeft 9 slaapkamers, waarvan twee op de begane grond, drie badkamers, een ruim voorziene keuken , een woonkamer, een eetkamer en een televisiekamer. Het ruime huis, ongeveer 360m2, geeft veel ruimte aan uw groep of familie waardoor een ieder van een ontspannen vakantie kan genieten.

 Het huis is gebouwd in 1729. Het is is dus kwetsbaar en we hopen dat u het met net zoveel liefde zult gebruiken als waarmee wij het hebben opgeknapt.